betegesh kukája

az egyelőre-oldal.

kupi

Mondd meg nekem

betegesh@gmail.com

2009.05.11. 18:32 betegesh_

A visszaesés

Címkék: mjuzik eminem

Mielőtt meghallgatnám a Relapse-t (naná, hogy kiszivárgott valahogy), el kell mondanom, borzasztóan kíváncsi vagyok rá. Vártam már. De ez nem régóta van így, csak mióta tudom, hogy tényleg kijön (ilyen-olyan fékinfók után), és hát olyan két hete tudom, hogy valóban kijön.. ez viszont jó, mert viszonylag keveset vártam rá, és pont akkor hallhatom, amikor a legjobban flesselek arra, hogy halljam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na most ami lényeges így elsőre, milyen durva már a borító. Ugye mindenféle tabletták és pirulák rajzolják ki Eminem vérben ázó portréját. Gyönyörű. Jegyzem meg, az első a borító volt, ami a Relapse-kampányból eljutott hozzám, a lemezről is innen tudtam. De utána a We Made You (back nasty as he can) is nagyon meggyőző volt. Eminem pont azt a formát hozta, amit sejthetett, hogy az emberek elvárnak tőle egy esetleges visszatérés, vagy hát visszaesés esetén. És hát tényleg, mókázik, beszól, parodizál, de pörög, végig pörög, mintha a 2004-es búcsúalbumnak szánt - és egyébként zseniális - Encore (tenném én a magyart is, csak az borzasztó) óta semmi sem történt volna vele. Pedig hát de, legjobb barátját, Proofot vesztette el (2006. április 11-én). Aztán mindenféle túladagolások, gyógyszer és antidepresszánsok, nervous breakdown, back from the dead, ismét. Mert hát feel so empty without him, és ezt tudja jól.

A Relapse-kampány érdekessége, hogy van. Ugye Slim Shady LP-vel 1999-ben könnyű dolga volt az Interscope-nak, eleve unikumnak számított (no meg hogy Dre állt mögötte), és talán már önmagában ez is eladta a lemezt.. Ugye a Marshall Mathers LP-nél szintén nem vitték túlzásba, Eminem 2. albuma, Eminem 2. oldala. Az Eminem Show-ra kicsit várni kellett, és épp ez az, nagyon várták, tudták, hogy jön. No az Encore már komolyabban indított, kis politikai mellékzönge, elegánsabb imidzs, játék a fegyverrel stb. na meg hogy ez lesz az utolsó album. Ezeket mind belengették már a kampányban. A Relapse viszont más. 2007-ben már jött a pletyka, hogy Em mégis visszatér, újra stúdiózik stb. lesz új album. Aztán nem lett, cáfolták, hogy bárki ilyet mondott volna, aztán most meg tessék, egyszerre csak kijön egy klip, ami vicces, és hozza Eminem régi, közkedvelt, szórakoztató énjét, amiért mindenki oda-oda kapcsol még az MTV-re is. Aztán jön egy borító, és egy hivatalos dátum: 2009. május 19. És innentől a kampány durvul, Marshall a visszaesésre épülő konceptet erősítendő lefotóztatja magát a Detroiti Popsom Pill Hills elmegyógyintézet előtt, hogy ő akkor most beköltözik, és ezt a twitterén osztja. Majd jön is erre a 3 AM, amiben Em éppen a Popsom Hillben mészárol. (...és még trailere is volt) És ez bizonyítja is: nemcsak Eminem, Slim Shady is visszatért.

És ezt Eminem mindenkivel tudatni akarja. De nem akárhogy, még aki tán először hallana felőle (ha van ilyen 1általán) se higgye, hogy normális. És ez a nyú konszepsön, visszaestem, rajtam nem segít semmi, meneküljetek, ölök. A jó öreg Slim Shady, és igazából minden rajongó ezt várta, jöjjön és beszéljen ő, gyilkoljon le mindenkit. Minden tragédiája és szomorúsága ellenére Em szerepben marad, ennek szükségét erősíti önmagában is, és lényegében ez az, amit mutatni is akar.

I'm not a real person: i'm a ghost trapped in a beat.

Úgy nézem, a Relapse-en is a Sovány Suttyó dominál majd, az album sötét lesz, savas, megdöbbentő és még szórakoztató is, durva zenékkel. Érzem. De legalábbis ezt várom.

És akkor most play.

 

Még visszaesés itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemetesh.blog.hu/api/trackback/id/tr821115556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása